Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 251


Militari din Brigada 61 Vntori de Munte, la exercițiul internațional „Rapid Trident 18” din Ucraina


Aproximativ 40 de militari din Brigada 61 Vntori de Munte „General Virgil Bdulescu” vor participa, n perioada 1 – 15 septembrie, la exercițiul multinațional „Rapid Trident 18”, care va avea loc la Centrul Internațional PfP din regiunea Yavoriv, Ucraina.

Exercițiul, care este organizat de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), n parteneriat cu Forțele Armate Ucrainene, are ca scop antrenarea n comun pentru executarea activitților de planificare și execuție a operațiilor multinaționale de tip coaliție, la nivel brigad și batalion.

Militari romni au fost prezenți n exercițiile de tip „Rapid Trident” ncepnd cu anul 2007, fiind parte a activitții de colaborare cu USAREUR prin care se asigur cooperarea ntre forțele armate care iau parte la etapele anuale de instrucție internațional.

Obiectivul principal al Forțelor Terestre Romne urmrit prin participarea la exercițiul „Rapid Trident 18” este perfecționarea deprinderile personalului de stat major n organizarea, conducerea și controlul operațiilor multinaționale, n cadrul unei coaliții.


Biroul pres