Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 259


Ceremonie de certificare a detașamentului canadian aflat în misiune în România


Ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale Canadiene, ce va executa, alături de aeronave MiG-21 LanceR și militari ai Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing - eAP) sub comanda NATO în următoarele patru luni, va avea loc joi, 13 septembrie, începând cu ora 9.00, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Jurnaliștii interesați să participe la ceremonie sunt rugați să transmită până miercuri, 12 septembrie, ora 18.00, la adresa de e-mail: dlazar@roaf.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă și numărul de telefon), precum și datele de identificare ale autovehicului de transport.

Reprezentanții mass-media vor fi așteptați joi, 13 septembrie, între orele 8.00 și 8.15 la intrarea în Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu.
Persoană de contact pentru detalii suplimentare: colonel Ionuț Neamu, telefon 0724 348 252.

* * *

Aeronavele CF-188 Hornet ale Forțelor Aeriene Regale Canadiene au aterizat în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu în urmă cu aproximativ două săptămâni, pentru a participa la executarea unor misiuni de Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO, cu preluarea responsabilității de la Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii.

Forțele Aeriene Canadiene se află la a treia misiune similară în România, după cele executate în perioadele august-decembrie 2017 și aprilie-august 2014. În timpul misiunilor anterioare, detașamentul canadian a fost angajat în exerciții multinaționale de antrenament care au contribuit la dezvoltarea interoperabilității între Forțele Aeriene ale României și Canadei.

Misiunile de Poliție Aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacității de reacție și descurajare, precum și la consolidarea interoperabilității dintre Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Regale Canadiene.


Biroul presă