Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 259


Ceremonie de certificare a detașamentului canadian aflat n misiune n Romnia


Ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale Canadiene, ce va executa, alturi de aeronave MiG-21 LanceR și militari ai Forțelor Aeriene Romne, misiuni de Poliție Aerian ntrit (enhanced Air Policing - eAP) sub comanda NATO n urmtoarele patru luni, va avea loc joi, 13 septembrie, ncepnd cu ora 9.00, n Baza 57 Aerian de la Mihail Koglniceanu.

Jurnaliștii interesați s participe la ceremonie sunt rugați s transmit pn miercuri, 12 septembrie, ora 18.00, la adresa de e-mail: dlazar@roaf.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria și numrul actului de identitate, instituția media pe care o reprezint și numrul de telefon), precum și datele de identificare ale autovehicului de transport.

Reprezentanții mass-media vor fi așteptați joi, 13 septembrie, ntre orele 8.00 și 8.15 la intrarea n Baza aerian de la Mihail Koglniceanu.
Persoan de contact pentru detalii suplimentare: colonel Ionuț Neamu, telefon 0724 348 252.

* * *

Aeronavele CF-188 Hornet ale Forțelor Aeriene Regale Canadiene au aterizat n Baza 57 Aerian de la Mihail Koglniceanu n urm cu aproximativ dou sptmni, pentru a participa la executarea unor misiuni de Poliție Aerian ntrit sub comand NATO, cu preluarea responsabilitții de la Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii.

Forțele Aeriene Canadiene se afl la a treia misiune similar n Romnia, dup cele executate n perioadele august-decembrie 2017 și aprilie-august 2014. n timpul misiunilor anterioare, detașamentul canadian a fost angajat n exerciții multinaționale de antrenament care au contribuit la dezvoltarea interoperabilitții ntre Forțele Aeriene ale Romniei și Canadei.

Misiunile de Poliție Aerian desfșurate n comun vor contribui la dezvoltarea capacitii de reacie i descurajare, precum și la consolidarea interoperabilitii dintre Forțele Aeriene Romne și Forțele Aeriene Regale Canadiene.


Biroul pres