Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 263


Ministerul Apărării Naționale se alătură Campaniei „Ziua Națională de Curățenie”


Ministerul Apărării Naționale se va alătura Campaniei „Ziua Națională de Curățenie” derulată de Asociația Viitorul în Zori / „Let’s Do It, Romania!”, care se va desfășura în data de 15 septembrie, pe întregul teritoriul național.

Peste 2.100 de militari și personal civil din structurile M.Ap.N. vor participa voluntar la acest proiect de responsabilitate socială, care presupune acțiunea efectivă de strângere a deșeurilor (plastic, sticlă, metal, mobilă, electronice, etc.). Zonele unde vor acționa au fost stabilite de către coordonatorii de proiect ai Asociației Viitorul în Zori și se află pe raza județelor: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Brăila, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea.

***

Potrivit organizatorilor, anul acesta, acțiunea se desfășoară în context global, în 150 de țări, sub numele „World Cleanup Day”, o activitate puternică de ecologizare și de responsabilizare a populației privind deșeurile, la care au fost invitate să participe, ca partenere, toate instituțiile publice din România, alături de cetățenii voluntari ai comunității.

Acest concept unic în România, acela de a stabili o zi de curățenie în toată țara, care adună cetățenii din toate categoriile sociale, reprezintă, în primul rând, o acțiune de conștientizare a rolului pe care fiecare dintre noi îl avem în societate, un mod de a ne asigura că suntem parte a unei lumi care își dorește să facă o diferență prin puterea propriului exemplu. Experiența implicării directe are negreșit rezultate miraculoase și suntem convinși de faptul că viitorul nostru poate arăta mai bine printr-o implicare activă în astfel de proiecte.


Biroul presă