Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 271


Participarea ministrului aprrii naionale la Masa Rotund organizat de ctre Heritage Foundation


Ministrul aprrii naionale, Mihai Fifor, a participat marți, 25 septembrie, la Washington D.C., la o Mas Rotund organizat de ctre Heritage Foundation, care a reunit experți Heritage, reprezentanți ai Congresului și Administrației SUA, precum și reputați specialiști n domeniul securitții internaționale.

Tematica dezbaterilor s-a concentrat asupra provocrilor de securitate n regiunea Mrii Negre și modalitaților practice de cooperare dintre Romnia și SUA, n cadrul parteneriatului strategic dintre cele dou țri.

Perspective de abordare a riscurilor și amenințrilor cu care se confrunt regiunea Mrii Negre au fost prezentate de ctre James Dean, manager al Centrului pentru politica extern “Douglas and Sarah Allison”, Nile Gardiner, director n cadrul Centrului Thatcher, Peter Brookes, analist n probleme de securitate național și expert n studiul problematicilor referitoare la Federația Rus, Daniel Kochis, analist specializat pe spațiul european, John Venable, analist n domeniul forțelor aeriene și Alexis Marchek, expert n problematici legate de Ucraina și Federația Rus.

Ministrul Mihai Fifor a adresat mulumiri pentru invitația de participare la dezbaterile organizate sub egida Heritage Foundation, un think-thank recunoscut pentru implicarea sa n promovarea principiilor democratice americane, dar i pentru analizele foarte aplicate pe teme de actualitate.

“Am punctat provocrile de securitate din regiunea Mrii Negre, inclusiv din perspectiva importanei strategice a acestei regiuni pentru securitatea aliailor, fapt confirmat i de deciziile Summit-ului NATO din iulie. De asemenea, am subliniat eforturile depuse de Romnia pe linia consolidrii securitii flancului estic al Alianei, precum i angajamentul rii noastre de a rspunde principiului de mprire echitabil a rolurilor, riscurilor i responsabilitilor n cadrul NATO”, a declarat ministrul Fifor la finalul dezbaterilor.

* * *

Heritage Foundation este principalul think-tank de orientare republican, unde au susținut prelegeri prestigioși oficiali internaționali, precum Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA si Wess Mitchell, asistentul pentru Europa al secretarului de stat al SUA.


Biroul pres