Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 319


Videoconferință cu militarii din teatrele de operații și misiuni externe


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, s-au adresat miercuri, 24 octombrie, într-o videoconferință, militarilor români din teatrele de operații din Afganistan, Kosovo și Bosnia și Herțegovina, precum și militarilor aflați în Polonia, cu ocazia Zilei Armatei României.

Militarii români au prezentat analiza situației de securitate din zonele de responsabilitate, stadiul de îndeplinire a misiunilor și au raportat că starea de sănătate și nivelul moralului personalului sunt foarte bune.

„Ziua Armatei României reprezintă un reper important, nu doar în calendarul tradițiilor militare, ci pentru întreaga noastră națiune, o zi în care cinstim trecutul glorios al armatei noastre, în care prețuim prezentul și ne gândim cu speranțe la viitor. Țara datorează, în egală măsură, respect și gratitudine și militarilor aflați în activitate.

Locul României în Alianța Nord-Atlantică și accederea în familia Uniunii Europene au fost asigurate și prin contribuția militarilor noștri, care, luptând cu arma în mână, alături de aliați, au demonstrat, în misiunile executate în teatrele de operații, seriozitatea și consecvența României în a-și îndeplini angajamentele și obligațiile asumate.

Vă asigur, dragi camarazi, de întreaga noastră prețuire și vă așteptăm sănătoși acasă, cu misiunile îndeplinite, așa cum ne-ați obișnuit, la standarde impecabile. Vă mulțumesc, dragi colegi, pentru seriozitatea cu care vă îndepliniți misiunile!”, a transmis ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, militarilor aflați misiuni, în afara granițelor țării, mulțumindu-le totodată, pentru modul în care își fac datoria față de țară, departe de familii, asigurându-i de tot sprijinul din partea ministerului.


* * *


În anul 2018, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 650 de militari, alți aproximativ 250 fiind desfășurați în operații sub comandă/mandat NATO, UE, ONU și OSCE în alte regiuni.


Biroul presă