Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 322


Stadiul procedurii de achiziție aferent programului de nzestrare esențial “Corveta multifuncțional”


Ministerul Aprrii Naționale, prin Departamentul pentru armamente, a inițiat pe data de 1 martie 2018 procedura specific de achiziție aferent programului de nzestrare esențial „Corveta multifuncțional”, avnd ca obiectiv atribuirea unui acord-cadru destinat achiziției a patru corvete și a suportului logistic inițial aferent acestora, așa cum este descris n H.G. 48/2018.

Procedura se deruleaz conform unui calendar estimat prezentat, ntr-o prim form, n cadrul documentației de atribuire publicat pe site-ul C.N. Romtehnica S.A.
Dup finalizarea etapei de calificare, comisia de evaluare, stabilit de Departamentul pentru armamente, a derulat cu fiecare candidat calificat runde succesive de dialog, care au avut ca obiectiv identificarea unei soluții tehnice și comerciale optime, care s satisfac necesitțile operaționale ale Forțelor Navale Romne, urmrindu-se, totodat, menținerea caracterului concurențial al procedurii de achiziție.

Procedura specific de achiziție se afl n acest moment n etapa de evaluare a ofertelor depuse n data de 2 octombrie 2018, n faza analizrii ofertelor tehnice, ofertele financiare urmnd s fie deschise de comisia de evaluare numai dup finalizarea evalurii ofertelor tehnice.

Avnd n vedere caracterul complex al achiziției, diversitatea tipurilor de nave ofertate și soluțiile tehnice prezentate de fiecare candidat, pentru evaluarea acestora comisia de evaluare a transmis o serie de solicitri de clarificri, n baza prevederilor HG 48/2018, care precizeaz c „autoritatea contractant are dreptul de a solicita clarificri și precizri referitoare la ofertele finale”.

Tot n textul HG, se stipuleaz c „termenul de rspuns la solicitrile de clarificri va fi de cel mult 5 zile lucrtoare de la primirea acestora”.

Astfel, derularea procedurilor de clarificare a impus modificarea calendarului, noul termen estimat pentru finalizarea procedurii fiind 15 noiembrie 2018.


Biroul pres