Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 324


Vizita șefului Forțelor Aeriene Regale Canadiene n Romnia


Șeful Forțelor Aeriene Regale Canadiene, general-locotenent Alexander Donald Meinzinger, va efectua smbt, 27 octombrie, ncepnd cu orele 12.00, o vizit n Baza 57 Aerian Mihail Koglniceanu, prilej cu care se va ntlni cu șeful Forțelor Aeriene Romne, general de flotil aerian Viorel Pan, precum și cu detașamentul canadian dislocat n baz.

Jurnaliștii interesați s asiste la eveniment sunt rugați s transmit pn smbt, 27 octombrie, ora 09.00, pe adresa de e-mail: dlazar@roaf.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria și numrul actului de identitate, instituția media pe care o reprezint și numrul de telefon), precum și datele de identificare ale autovehiculelor de transport. Reprezentanții mass-media vor fi așteptați, ntre orele 11.00 și 11.30, la intrarea n Baza aerian de la Mihail Koglniceanu.

Persoan de contact: colonel Ionuț Neamu, telefon: 0724 348 252

* * *

Detașamentul canadian, format din 135 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave CF-188 Hornet, execut, alturi de aeronavele MiG-21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene Romne, misiuni de Poliție Aerian ntrit (enhanced Air Policing) sub comand NATO.

Misiunile de Poliție Aerian desfșurate n comun contribuie la dezvoltarea capacitii de reacie i descurajare, precum și la consolidarea interoperabilitii dintre Forțele Aeriene Romne și Forțele Aeriene Regale Canadiene.


Biroul pres