Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 324


Vizita șefului Forțelor Aeriene Regale Canadiene în România


Șeful Forțelor Aeriene Regale Canadiene, general-locotenent Alexander Donald Meinzinger, va efectua sâmbătă, 27 octombrie, începând cu orele 12.00, o vizită în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, prilej cu care se va întâlni cu șeful Forțelor Aeriene Române, general de flotilă aeriană Viorel Pană, precum și cu detașamentul canadian dislocat în bază.

Jurnaliștii interesați să asiste la eveniment sunt rugați să transmită până sâmbătă, 27 octombrie, ora 09.00, pe adresa de e-mail: dlazar@roaf.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă și numărul de telefon), precum și datele de identificare ale autovehiculelor de transport. Reprezentanții mass-media vor fi așteptați, între orele 11.00 și 11.30, la intrarea în Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Persoană de contact: colonel Ionuț Neamu, telefon: 0724 348 252

* * *

Detașamentul canadian, format din 135 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave CF-188 Hornet, execută, alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

Misiunile de Poliție Aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacității de reacție și descurajare, precum și la consolidarea interoperabilității dintre Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Regale Canadiene.


Biroul presă