Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 335


Ministrul canadian al aprrii n vizit la Mihail Koglniceanu


Minitrii romn i canadian ai aprrii, Mihai Fifor i Harjit Singh Sajjan, vor efectua vineri, 9 noiembrie, o vizit n Baza 57 Aerian Mihail Koglniceanu, prilej cu care se vor ntlni cu militarii din cadrul detașamentului canadian dislocat n Romnia pentru executarea misiunilor de Poliție Aerian ntrit, precum și cu personal din Forțele Aeriene Romne care și desfșoar activitatea n Baza 57 Aerian.

Jurnalitii interesai s asiste la eveniment sunt rugai s transmit pn vineri, 9 noiembrie, ora 09.00, pe adresa de e-mail: dlazar@roaf.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria i numrul actului de identitate, instituia media pe care o reprezint i numrul de telefon), precum i datele de identificare ale autovehiculelor de transport. Reprezentanii mass-media vor fi ateptai, ntre orele 13.00 i 13.30, la intrarea n Baza aerian de la Mihail Koglniceanu.

Persoan de contact: colonel Ionuț Neamu, telefon: 0724 348 252

* * *

Detașamentul canadian, format din 135 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave CF-188 Hornet, execut, alturi de aeronavele MiG-21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene Romne, misiuni de Poliție Aerian ntrit (enhanced Air Policing) sub comand NATO.

Misiunile de Poliție Aerian desfșurate n comun contribuie la dezvoltarea capacitii de reacie i descurajare, precum și la consolidarea interoperabilitii dintre Forțele Aeriene Romne și Forțele Aeriene Regale Canadiene.


Biroul pres