Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 368


Prezentarea propunerilor pentru noile uniforme de oraș ale militarilor din Forțele Aeriene și Forțele Terestre


Marți, 27 noiembrie, începând cu ora 19.00, la Palatul Cercului Militar Național din București vor fi prezentate propunerile pentru noile uniforme de oraș ale Forțelor Terestre și Forțelor Aeriene. Aceste modele sunt propuse pro bono de către Alexandru Ciucu – designer vestimentar și furnizor oficial al Casei Regale a României.

Jurnaliștii interesați să participe la evenimentul de lansare vor fi așteptați marți, 27 noiembrie, între orele 18.00 și 18.30, la intrarea în Palatul Cercului Militar Național (strada Constantin Mille nr. 1).

***

Achiziția țesăturilor și crearea noilor modele de uniformă s-a realizat tot pro bono de către designerul Alexandru Ciucu.

Crearea noilor uniforme militare de oraș și de serviciu a avut în vedere toate categoriile de personal militar și va cuprinde întreaga gamă de articole vestimentare militare.
În primele luni ale anului 2019, modelele propuse vor fi prezentate în garnizoanele din țară, pentru ca militarii, în activitate sau în rezervă, să își exprime opinia, sub forma unor chestionare de evaluare.

Ulterior acestui demers, se va desfășura testarea operațională a noilor modele, pentru a se putea trece la echiparea Armatei României cu noile uniforme militare de oraș și de serviciu.

Compunerea noilor modele de uniformă este stabilită prin prevederile H.G. 809/1994 privind aprobarea normelor de echipare, în timp de pace, a personalului din instituțiile publice aparținând Sectorului de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, cu completările ulterioare.


Biroul presă