Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 370


Ministrul apărării naționale, la Forumul pentru apărare România-SUA și Republica Moldova


Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a participat miercuri, 28 noiembrie, la Forumul pentru apărare România-SUA și Republica Moldova, care a avut loc la sediul M.Ap.N.

În cadrul discuțiilor, ministrul Leș a salutat organizarea acestei activități la București, în colaborare cu American-Romanian Business Council, și a exprimat convingerea că oportunitățile de cooperare rezultate în urma acestui Forum, între companiile americane și românești din domeniul apărării, vor conduce la creșterea investițiilor americane în sectorul industriei de apărare.

De asemenea, ministrul apărării naționale a reiterat faptul că România este un aliat important al NATO și, în același timp, un partener de încredere al Statelor Unite ale Americii și că țara noastră se concentrează pe dezvoltarea capabilităților în sprijinul angajamentelor operaționale asumate în teatrele de operații.

Anul 2018 este al doilea an consecutiv în care bugetul alocat pentru apărare a fost de doi la sută din PIB, „ceea ce reprezintă o bază solidă pentru dinamizarea procesului de modernizare a Armatei României”, dar și că deciziile recente de înzestrare cu capabilități majore, cum ar fi sistemele PATRIOT, HIMARS, TBT 8x8 „conduc Parteneriatul Strategic cu SUA la un nou nivel”, a declarat Gabriel Leș.

În finalul alocuțiunii, ministrul a urat succes participanților la Forum și a apreciat că activitatea va contribui la dezvoltarea Parteneriatului Strategic.


Biroul presă