Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 24


Ministrul aprrii naționale, la Reuniunea miniștrilor aprrii din țrile membre ale NATO


Ministrul aprrii naionale, Gabriel Leș, va participa, n zilele de 13 și 14 februarie, la Reuniunea minitrilor aprrii din statele membre ale NATO, care se va desfura la sediul Alianței Nord-Atlantice din Bruxelles.

n cadrul primei reuniuni ministeriale la nivelul aprrii din acest an, pe parcursul celor dou zile, vor fi dezbtute teme de interes major referitoare la implementarea deciziilor adoptate la ultimul Summit aliat din iulie 2018, respectiv la reuniunea ministerial subsecvent din octombrie 2018.

Evenimentul este structurat pe cinci reuniuni formale, accentul urmnd s fie pus pe stadiul implementrii posturii ntrite de descurajare și aprare, precum și pe aspectele legate de reconfirmarea unitții și solidaritții aliate, printr-o contribuție substanțial la mprțirea echitabil a responsabilitților, participarea la misiunile i operaiile aliate, precum i cooperarea la nivel NATO-UE. De asemenea, minitrii aliai vor aborda tema Tratatului privind Forțele Nucleare cu Raz Intermediar de Acțiune (INF).

n marja reuniunii, oficialul romn va avea i o serie de ntrevederi bilaterale cu omologii si din statele membre NATO - Marea Britanie, Canada i partenere - Georgia și Ucraina.


Biroul pres