Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent- colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 359


Armata română continuă acțiunile pentru eliminarea urmărilor inundațiilor


Peste 130 de militari din cadrul Batalionului 33 Vânători de Munte au finalizat în această dimineață lucrările pentru decolmatarea arterelor de circulație, pe care le-au executat în ultimele două zile în localitatea Curtea de Argeș.

Continuă eforturile pe care armata română le face pentru eliminarea urmărilor inundațiilor în județele Alba, Bacău, Brăila, Buzău, Galați, Iași, Neamț și Vrancea. Astfel, detașamente de militari de la Divizionul 82 Artilerie din Bârlad, Batalionul 96 Geniu din București și de la unități ale Comandamentului Logistic Întrunit acționează, cu utilaje de geniu, pentru refacerea digului de la Comănești, a drumurilor comunale și decolmatarea albiilor cursurilor de apă din județul Bacău, precum și pentru regularizarea albiei râului Trotuș.

Militarii geniști de la Batalionul 3 Construcții din Buzău au terminat lucrările la cel de al treilea pod militar de la Mărăcineni și asigură menținerea în circulație a celorlalte două poduri. Militari din Brigada 10 Geniu din Brăila își concentrează eforturile pentru amenajarea drumului dintre localitățile Latinu și Măxineni.

Locuitorilor din Cosmești (Galați) li se asigură, în continuare, hrană caldă preparată de ostași din Focșani, în două bucătării autorulante de campanie.
Alte misiuni pe care le îndeplinesc în acest moment peste 700 de militari au ca obiective încărcarea, transportul, descărcarea și distribuirea de ajutoare materiale (alimente, medicamente, apă potabilă, materiale de construcții) populației sinistrate, îndepărtarea și transportarea aluviunilor.Biroul de Presa al M.Ap.N.