Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 360


“CERCETAȘII” SE PREGĂTESC PENTRU ZIUA MARINEI


Cei 48 de “cercetași”, reuniți la Constanța în această săptămână sub deviza “Fii cel mai bun! Fii la înălțime!”, au făcut deja primii pași în ale milităriei. Înviorarea și programul de dimineață, adunarea în formație, deplasarea cu plutonul și stingerea au început să fie, pentru cei mai mulți dintre tineri, parte a modului lor de viață, chiar dacă sunt în vacanță.

După vizitele efectuate la instituția care îi găzduiește, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, și la Școala Militară de Maiștri a Forțelor Navale “Amiral Ion Murgescu”, tinerii au învățat pasul de defilare, pentru a participa alături de adevărații ostași la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei, programate pentru 15 august.

Cercetașii au vizitat portul militar Tulcea și au fost oaspeți ai Batalionului de Infanterie Marină, din Babadag. Aici li s-au prezentat ținuta, înzestrarea luptătorului și armamentul de infanterie, după care au tras, în poligon, cu pușca cu aer comprimat.

Tinerii și-au însușit câteva elemente de tactică (cercetarea itinerariului de deplasare, a unui curs de apă, a unei clădiri, a unei păduri) și au exersat traiul în situații și condiții deosebite.
Organizată de Direcția Relații Publice a M.Ap.N., în colaborare cu Statul Major al Forțelor Navale, tabăra de vară pentru cercetași își propune să promoveze, în rândurile elevilor de liceu, spiritul de competiție și de echipă, să le dezvolte și valorifice calitățile fizice.

Imagini de la activitate pot fi accesate la www.mapn.ro. Alte informații despre tabără oferă locotenent-colonelul Liviu Dragoman, tel.: 0723-243.666.


Biroul de Presa al M.Ap.N.