Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 386


Ceremonialul sosirii din Irak a Batalionului 2 Infanterie ,,Călugăreni”


Vineri, 26 august a.c., ora 11.00, va avea loc ceremonialul militar organizat cu prilejul revenirii în țară a Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni”, batalion care a participat la operațiunea „Antica Babilonia” din Irak.

Festivitatea marchează și aniversarea unui deceniu de la prima reprezentare a Forțelor Terestre ale Armatei României într-o misiune de menținere a păcii sub egida ONU.

Jurnaliștii interesați de eveniment sunt așteptați, între orele 10.30-10.50, la sediul Batalionului 2 Infanterie, Șoseaua Olteniței, nr. 290.

* * *

Militarii Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni” au îndeplinit, în perioada februarie – august 2005, peste 1.300 de misiuni (patrulări pe principalele căi de comunicație, protecția elementelor de infrastructură – conducte petroliere, linii de înaltă tensiune – asigurarea pazei Campului Mittica, precum și misiuni de cooperare civili-militari) fără a fi implicați în incidente.

De asemenea, instructori din cadrul batalionului au pregătit, în cadrul a trei cursuri, aproximativ 400 militari ai armatei irakiene. Din fondurile asigurate de Forța Multinațională, militarii bucureșteni au finalizat 17 proiecte în valoare totală de aproximativ 1,6 milioane de dolari SUA. Acestea au constat în construirea sau modernizarea unor stații de epurare și filtrare a apei, sisteme de canalizare, rețele de apă potabilă, precum și reabilitarea unor drumuri în zone mlăștinoase.

Prima participare a batalionului la o misiune internațională a avut loc în perioada august 1995 – aprilie 1996. Este vorba de operațiunea în sprijinul păcii UNAVEM III, desfășurată în Angola sub egida ONU, la finele căreia drapelul de luptă al unității a fost decorat cu medalia “În serviciul păcii”.Biroul de Presa al M.Ap.N.