Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Florin Jipa

 


Comunicat nr. 388


Scorpionii roșii au trecut testul aliaților


La două săptămâni de la sosirea în Afganistan, militarii Batalionului 26 Infanterie ‘’Neagoe Basarab’’ au participat la un antrenament de integrare, planificat și condus de Brigada Multinațională Kabul. Obiectivul principal a fost acela de a familiariza batalionul românesc cu întreaga zonă de operații, dar și cu procedurile și standardele operaționale specifice.

Activitatea de instruire s-a desfășurat în etape, în cooperare cu celelalte detașamente naționale din Italia, Norvegia, Franța, Germania și Marea Britanie care acționează în zona de responsabilitate a brigăzii multinaționale.

În prima etapă a pregătirii, militarii români au fost informați în legătură cu situația generală din zona de responsabilitate, situația politică, principalele amenințări, proceduri de evacuare medicală, modul de acțiune în cazul descoperirii dispozitivelor explozive și cooperarea cu celelalte forțe participante, organizarea și operațiunile în desfășurare în zona de responsabilitate a forței multinaționale. O parte din prezentări au fost susținute de către ofițeri români care își desfășoară activitatea în diferite compartimente ale comandamentului forței multinaționale.

Etapa a doua a inclus, activități practice în poligon, precum și recunoașterea, în patrule mixte, a zonelor de responsabilitate, a principalelor rute de deplasare, a obiectivelor importante (ambasade, palatul prezidențial, ministere, institutii, viitoare centre de vot, etc.).

Antrenamentul de integrare a forței a fost finalizat printr-o expoziție de tehnică militară, organizată de către Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab“, la comandamentul brigăzii. Astfel , scorpionii roșii au avut ocazia de a prezenta armamentul și tehnica din dotare numeroșilor militari care au vizitat expozitia.

În urma incheierii instruirii de integrare a forței, Batalionul 26 Infanterie ‘’Neagoe Basarab’’, a fost apreciat de către comanda brigăzii multinaționale din Kabul ca fiind operațional și pregătit pentru a desfășura viitoarele misiuni ce-i vor fi încredințate pentru asigurarea securității pe timpul alegerilor parlamentare din Afganistan.Biroul de Presa al M.Ap.N.