MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 132
Materiale sanitare aduse din Turcia și Germania cu aeronave MApN

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române aduce în țară, miercuri, 15 aprilie, aproximativ șapte tone de echipamente de protecție medicală, constând în 100 de mii de măști de protecție tip FFP2 și FFP3 din Turcia.

Tot miercuri, cel de-al treilea zbor efectuat cu o aeronavă C-130 Hercules aduce, din Germania, ultima tranșă de combinezoane de protecție provenind din Coreea de Sud.

Măștile și combinezoanele de protecție au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din țară și echipajelor operative care acționează în teren.

***

Ministerul Apărării Naționale dispune de forțe și mijloace gata în orice moment să sprijine autoritățile centrale și locale în acțiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare. La nevoie, MApN poate acționa și cu forțe și mijloace suplimentare celor deja pregătite, având personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională.