Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: : Luiza Geanoglu, tel: 0740.12.28.14

 


Comunicat nr. 392


Trageri reale în cadrul exercițiului naval “LITORAL 2005”


În perioada 1-4 septembrie a.c., nave aparținând Forțelor Navale Române execută, în raionul maritim Midia-Mangalia, trageri cu rachete antiaeriene și cu armamentul de la bord, lansări reale de torpile și bombe antisubmarin.

La activitate participă 31 de nave, între acestea fiind fregatele “Regele Ferdinand”, “Regina Maria” și „Marășești”, precum și corvete, nave purtătoare de rachete, vedete torpiloare, dragoare maritime, nave puitoare de mine, vedete de intervenție cu scafandri și nave auxiliare.

Tragerile se execută în cadrul exercițiului “LITORAL 2005” și au drept scop creșterea gradului de interoperabilitate și evaluarea capacității operaționale a structurilor din subordinea Comandamentului Operațional Naval.

În raioanele maritime prevăzute pentru desfășurarea exercițiului au fost luate măsuri de siguranță specifice.

Sâmbătă, 3 septembrie a.c., între orele 7.00-15.00, Statul Major al Forțelor Navale oferă reprezentanților mass-media posibilitatea realizării de reportaje la bordul navelor pe timpul desfășurării activităților.

Jurnaliștii interesați vor transmite solicitările de acreditare la Comandamentul Operațional Naval (fax: 0241/61.47.75) până joi, 1 septembrie a.c., ora 14.00. Aceștia vor fi așteptați la intrarea în portul militar Mangalia, sâmbătă, 3 septembrie a.c., între orele 6.00 – 6.15 pentru a fi ambarcați la bordul navelor.


Statul Major al Fortelor Navale