Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 396


Generalul James Jones în mijlocul “Scorpionilor roșii”


“Am o admirație deosebită pentru Scorpionii Roșii, datorată contribuției lor importante la asigurarea unui climat de pace, siguranță și securitate în Afganistan. Voi faceți diferența și scrieți istoria. Sunt mândru că sunt alături de voi!” a declarat ieri, în Campul Julien, de lângă capitala Kabul, generalul american James Jones, comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR) și al Forțelor Armate ale SUA din Europa.

Pe timpul vizitei oficialului NATO la misiunea ISAF (Forța Internațională de Asistență de Securitate), acesta a vizitat și “Scorpionii Roșii”, batalionul românesc care face parte din grupul de unități destinate asigurării securității pe timpul alegerilor parlamentare din Afganistan. În prezent peste 850 de militari ai Forțelor Terestre Române participă la operațiunile Enduring Freedom și ISAF .

După trecerea în revistă a scorpionilor roșii și a dragonilor – cei 120 de militari americani aflați în subordinea craiovenilor – generalul Jones a spus: “Misiunea la care dumneavoastră participați este una complexă, dar sper că este una care poate deveni din ce în ce mai eficientă... De când sunt commandant al SACEUR, de aproximativ doi ani si jumătate, nu am cunoscut nici un loc unde NATO să fie prezent și să se facă mai multe progrese decât aici, în Afganistan. Motivul acestor progrese stă în fața mea. Voi sunteți aceia care faceți diferența prin muncă și comportamentul zilnic. Fiecare membru al ISAF merită să fie felicitat pentru ajutorul pe care l-a acordat în această dramatică transformare... Mai este mult de lucru dar cu perseverență, curaj și sacrificiu, această misiune va avea succes.”

După încheierea scurtei ceremonii, membrii delegației au asistat la o prezentare despre calendarul, modul de organizare și desfășurare a campaniei electorale și alegerilor, a procesului de numărare a voturilor și de anunțare a rezultatelor, precum și despre măsurile întreprinse de ISAF pentru creșterea securității în zona de responsabilitate, pe timpul procesului electoral.

De asemenea, comandantul Batalionului 26 Infanterie, locotenent-colonelul Gabriel Toma, a prezentat organizarea, capabilitățile și misiunile pe care le vor îndeplini “Scorpionii” împreună cu compania americană. La finele vizitei, generalul Jones a vizitat tabăra și a discutat cu militarii români și cei americani.Biroul de Presa al M.Ap.N.