Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 409


«Scorpionii roșii» i-au învățat pe militarii afgani să tragă cu armamentul de infanterieO echipă a Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, care acționează în Afganistan, i-a instruit, la solicitarea părții americane, pe militarii afgani din Batalionul 1 Kandak în vederea utilizării aruncătorului de calibrul 82 milimetri și a aruncătorului de grenade AG-9. După o ședință teoretică și una de trageri demonstrative, realizate de militarii noștri, soldații afgani au executat în final tragerea cu cele două categorii de armament și au obținut rezultate bune.

Șeful echipei americane de instruire a militarilor afgani, locotenent- colonelul Samuel N. Owens, le-a mulțumit «Scorpionilor Roșii» și le-a înmânat diplome și insigne. «Nu am fi putut îndeplini această misiune fără ajutorul vostru», a spus Owens, referindu-se la faptul că armamentul respectiv nu se află în dotarea armatei americane.

La rândul său, locotenent-colonelul Gabriel Toma, comandantul militarilor români, și-a arătat disponibilitatea de a participa și pe viitor la astfel de misiuni, care, în opinia sa, ”reprezintă o oportunitate pentru militarii Batalionului 26 Infanterie de a demonstra, de fiecare dată, că suntem parteneri de încredere”.

Biroul de Presa al M.Ap.N.