Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 420


Informație de presă


Joi, 15 septembrie a.c., secretarul de stat administrativ în Ministerul Apărării Naționale al Republicii Ungare, dr. Laszlo Fapal, va face o vizită în țara noastră, la invitația secretarului de stat Marius Bălu, șeful Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice din M.Ap.N.

Principalele subiecte ce vor fi discutate în timpul întâlnirii dintre cei doi oficiali sunt renunțarea, începând cu anul 2007, la serviciul militar obligatoriu în România și modalitățile concrete de atragere a tinerilor către cariera militară. Se vor face referiri, de asemenea, la stadiul relațiilor militare bilaterale și la asigurarea transparenței actului de conducere al structurilor Ministerului Apărării Naționale.

Programul vizitei oaspetelui ungar mai cuprinde întâlniri cu secretarul de stat Ion Mircea Plângu, șeful Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare din M.Ap.N., și cu deputatul Mihai Stănișoară, președintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților.
Biroul de Presa al M.Ap.N.