Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 424


Dialog româno-ungar la M.Ap.N.


Renunțarea la serviciul militar obligatoriu, modalitățile concrete de atragere a tinerilor către cariera militară și transparența actului de conducere au fost principalele subiecte discutate în timpul întâlnirilor pe care le-a avut astăzi secretarul de stat administrativ în Ministerul Apărării Naționale al Republicii Ungare, dr. Laszlo Fapal, cu secretarii de stat în M.Ap.N. al României Marius Bălu și Ion Mircea Plângu.

Alte teme de interes au fost relația cu mijloacele de informare în masă, problematica evoluției în cariera militară și asigurarea locuințelor de serviciu pentru personalul care își desfășoară activitatea în armatele celor două state.

Dr. Fapal efectuează o vizită în țara noastră, la invitația secretarului de stat Marius Bălu, șeful Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice din M.Ap.N.

Programul vizitei oaspetelui ungar a mai cuprins o întâlnire cu deputatul Mihai Stănișoară, președintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților.
Biroul de Presa al M.Ap.N.