Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 435


DEMEX ’05 - ZIUA DISTINȘILOR VIZITATORIJoi, 22 septembrie a.c., începând cu ora 10.00, unități din Forțele Terestre, în cooperare cu aeronave aparținând Forțele Aeriene, vor executa, cu prilejul Zilei Distinșilor Vizitatori, organizată în cadrul exercițiului DEMEX ’05, în poligonul Cincu, din județul Brașov, trageri demonstrative cu echipamente nou intrate în înzestrarea Armatei României.

Este vorba, în principal, de mașina de luptă a infanteriei MLI- 84 „JDERUL”, tancul TR-85-M1 „BIZONUL”, sistemul de artilerie terestră LAROM, sistemele de artilerie antiaeriană Oerlikon și Gepard. Forțele Aeriene vor participa la exercițiu cu două avioane MIG-21 LanceR și cu patru elicoptere IAR 330 PUMA SOCAT.

Programul zilei include exerciții demonstrative de luptă, vizitarea unei expoziții de tehnică militară, precum și declarații de presă.

La activitate au fost invitate personalități civile și militare din România și din alte state membre ale NATO.

Pentru deplasarea reprezentanților mass-media la activitate, Statul Major al Forțelor Terestre va pune la dispoziție mijloace de transport care vor pleca spre Poligonul Cincu joi, 22 septembrie, astfel:
• ora 5.00, din București (sediul Ministerului Apărării Naționale, punctul de control nr. 3, dinspre Hotel Marriott)
• ora 7.30, din Brașov (Cercul Militar), respectiv din Sibiu (de la Academia Forțelor Terestre).

Jurnaliștii care doresc să participe la activitate se pot acredita, până miercuri, 21 septembrie, ora 14.00, la Centrul de Informare Publică al exercițiului DEMEX ’05, din Făgăraș, telefon/fax 0268-210.584. Persoană de contact: locotenent-colonel Liviu Flutur 0722.380.145.

Notă: Alte informații despre DEMEX ’05, fotografii și imagini video pot fi accesate pe www.mapn.ro.Biroul de Presa al M.Ap.N.