Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 440


Sprijin al armatei pentru populația afectată de inundații


Aproximativ 250 de militari, cu 40 de mijloace tehnice, au intervenit ieri și în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, pentru ajutorarea populației sinistrate și limitarea urmărilor inundațiilor în județele Buzău, Constanța, Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Vrancea și în municipiul București.

Acțiunile armatei au constat în salvarea și evacuarea de persoane și bunuri, efectuarea de transporturi de apă potabilă, alimente, pături, saltele și materiale de construcții, precum și executarea de lucrări de apărare împotriva inundațiilor.

La solicitarea prefecturii Ialomița, militari ai Brigăzii 10 Geniu din Brăila sunt prezenți cu trei autocamioane și șase bărci pneumatice în localitatea Bărbulești, unde au fost transportate alimente pentru aproximativ 100 de sinistrați cazați în incinta școlii și reprezentanți ai autorităților locale pentru evaluarea situației. În cursul acestei dimineți, un camion și două bărci pneumatice s-au deplasat în satul Crățani pentru a evacua călugării mănăstirii Balaciu, înconjurată de ape. Acțiunile sunt în desfășurare.

De asemenea, militari ai Batalionului 96 Geniu din București au intevenit în localitatea ialomițeană Movilița pentru degajarea, prin explozii controlate, a unor căi de evacuare a apei.

În scopul prevenirii producerii unor noi pagube, 140 de militari din Regimentul 30 Gardă și Protocol au acționat pe timpul nopții la Buftea pentru a ajuta localnicii la înălțarea unui dig de protecție pe malul lacului.

La solicitarea autorităților locale, Ministerul Apărării Naționale este pregătit să intervină cu aproximativ 2.000 de militari și echipamentele din dotare pentru salvarea oamenilor aflați în pericol, pentru sprijinirea executării unor lucrări de îndiguiri și pentru înlăturarea efectelor inundațiilor.


Biroul de Presa al M.Ap.N.