Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 453


Schimb de experiență româno-francez în domeniul învățământului militar universitar


În perioada 29 septembrie - 2 octombrie a.c., o delegație a Școlii Militare de la Saint-Cyr, Franța, condusă de generalul-maior Jean Coulloumme–Labarthe, comandantul acestei instituții, efectuează o vizită în România, la invitația comandantului (rectorului) Universității Naționale de Apărare “Carol I”, general profesor universitar dr. Mircea Mureșan.

Conducătorii celor două instituții vor face un schimb de experiență pe probleme privind organizarea planurilor și programelor de învățământ, criteriile de selecție a ofițerilor, finalitatea studiilor, precum și cooperarea cu alte instituții de învățământ.

Generalul Coulloumme–Labarthe va participa, sâmbătă, 1 octombrie, la ceremonialul de deschidere a anului universitar 2005-2006 și la dezvelirea efigiei MS Carol I, activități care vor avea loc în prezența unor înalte personalități politice române și a atașaților militari acreditați la București.

După deschiderea anului universitar, generalul Mureșan se va deplasa, în fruntea unei delegații, în Franța, unde va vizita, până pe data de 5 octombrie a.c., Colegiul Interarme al Apărării, Școala Militară de la Saint-Cyr, Institutul de Studii de Securitate al UEO și Institutul de Înalte Studii de Apărare.

Vor avea loc schimburi de experiență cu privire la organizarea și funcționarea structurilor de conducere didactice și legătura cu instituțiile civile de învățământ de nivel similar. Delegația română va prezenta părții franceze preocupările și potențialul Universității Naționale de Apărare și vor fi dezbătute perspectivele de colaborare privind schimbul de profesori și cursanți și participarea la exerciții militare comune.

Activitățile se înscriu în cadrul general de dezvoltare a relațiilor bilaterale în domeniului învățământului militar superior și în spiritul tradiționalelor relații de colaborare statornicite de-a lungul istoriei între armatele celor două țări.

Persoană de contact: maior Marian Daniel, mobil 0746 015148.Biroul de Presa al M.Ap.N.