Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 495


“SCORPIONII NEGRI” ÎNGRIJESC UN COPIL IRAKIAN RĂNIT


Astăzi, pe timpul desfășurării unei misiuni de patrulare pe una dintre căile de comunicație din provincia Dhi Qar, zonă aflată în aria de responsabilitate a Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri”, o familie irakiană a cerut sprijinul militarilor români pentru a-l ajuta pe băiatul lor, în vârstă de cinci ani. Acesta fusese rănit, în urmă cu câteva zile, prin acționarea unui dispozitiv artizanal exploziv, în timp ce se juca cu frații și surorile lui.

Sanitarul patrulei românești, caporalul Silviu Petrescu, a acordat primul ajutor băiețelului, dar a constatat că plaga facială era infectată, necesitând o intervenție specializată. Copilul a fost transportat la spitalul italian din tabăra “Mittica”, unde sub supravegherea medicului Batalionului 20 Infanterie, maiorul Mișu Răileanu, s-a intervenit pentru calmarea durerilor, administrarea unor antibiotice și pansarea rănii.

După câteva ore petrecute în spital, copilul și mama lui au fost ajutați de „Scorpionii Negri” să se întoarcă la familia lor. Timp de o săptămână, militarii sanitari, care se vor afla în misiuni de patrulare pe ruta unde se găsește locuința familiei irakiene, vor continua să îl examineze pe băiat pentru a urmări vindecarea rănii.

Acesta este al doilea caz în care „Scorpionii Negri” au contribuit la salvarea vieții unui copil irakian, după ce la începutul lunii octombrie o patrulă din batalion a avut o intervenție umanitară similară.

Informații și fotografii la zi despre activitatea tuturor detașamentelor românești aflate în prezent în Irak pot fi găsite accesând „Misiuni internaționale”, de pe pagina de internet a Ministerului Apărării Naționale, http://www.mapn.ro.Biroul de Presa al M.Ap.N.