Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan Constantin Spanu

 


Comunicat nr. 508


VIZITA ÎN ROMÂNIA A DELEGAȚIEI MILITARE SÂRBO-MUNTENEGRENEȘeful Statului Major General al Armatei Serbiei și Muntenegrului, general-locotenent Ljubisa Jokic, a avut astăzi, la sediul Ministerului Apărării Naționale, întâlniri cu șeful Statului Major General, general dr. Eugen Bădălan, și cu secretarul de stat Ion-Mircea Plângu, șeful Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare.

Discuțiile s-au axat pe procesele de reformă, restructurare și transformare pe care le parcurg armatele celor două state, precum și stadiul și perspectivele cooperării militare bilaterale.

Delegației sârbo-muntenegrene i-au fost prezentate aspecte privind participarea Armatei României la operații internaționale de sprijin al păcii.

Generalul Jokic și-a manifestat mulțumirea în legătură cu acțiunile de cooperare dintre cele două armate și și-a exprimat speranța că acestea vor continua să se dezvolte pe aceleași coordonate.

Delegația sârbo-muntenegreană, care se află în România pe 8 și 9 noiembrie, urmează să viziteze instituții militare de învățământ și unități militare din Capitală.


Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General