Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 531


SCORPIONII ROȘII S-AU ÎNTORS ACASĂ


Vineri, 25 noiembrie a.c., începând cu ora 11.00, la Craiova se va desfășura ceremonialul prilejuit de revenirea „Scorpionilor Roșii” din misiunile îndeplinite în Afganistan și Irak.

Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” a acționat în perioada august-noiembrie a.c. cu un detașament de 400 de militari, ca Forță de Sprijin Electoral în Afganistan, și cu o companie formată din 100 de militari, în perioada martie-octombrie a.c., în cadrul Forței de Protecție a Misiunii de Asistență ONU din Irak (UNAMI).

Jurnaliștii interesați de activitate vor fi așteptați vineri, între orele 10.30 și 10.45, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, din Craiova, strada Caracal, nr. 101.

x x x

Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” este primul batalion care a dislocat simultan militari în două teatre de operații.
În Afganistan, “Scorpionii Roșii” au îndeplinit misiuni sub comandă NATO, în regiunea Kabul, în cadrul ISAF (Forța Internațională de Asistență de Securitate). Misiunea batalionului, care a avut în subordine o companie americană, a fost de a asigura un climat de securitate favorabil desfășurării alegerilor parlamentare.
“Scorpionii Roșii” din Irak au acționat în zona Basra, în cadrul Forței de Protecție a Misiunii de Asistență ONU, în subordinea comandamentului Forței Multinaționale, pentru asigurarea protecției demnitarilor ONU.
Până în prezent, militarii Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab" au participat la opt misiuni internaționale: Angola (1996), Albania (1997), Kosovo (2002, cu două detașamente succesive), Afganistan (2002 și 2005) și Irak (2004 și 2005).Biroul de Presa al M.Ap.N.