Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: locotenent-colonel Dan Mircea

 


Comunicat nr. 544


INCIDENT GRAV PROVOCAT DE UN SUBOFIȚER


Un subofițer din Unitatea Militară 01969 Câmpia Turzii, care a părăsit fără aprobare unitatea miercuri, 7 decembrie a.c., la puțin timp după miezul nopții, a rănit grav trei persoane, în comuna Viișoara, județul Cluj, folosind armamentul aflat asupra sa.

Plutonierul major Istrate Cristian Cătălin, care se afla în servicul de permanență al unității, s-a deplasat la domiciliul socrilor, unde, se afla și soția sa. În timpul unei altercații cu aceștia, subofițerul a executat foc cu pistolul Carpați, calibrul 7,65 mm, și i-a rănit pe cei trei, după care a încercat să se sinucidă trăgându-și un glonț în zona toracelui.

Cele patru victime au fost transportate de urgență la Spitalul Municipal din Câmpia Turzii, iar de acolo, socrul subofițerului a fost trimis la Spitalul din Turda, iar celelalte persoane la Unitatea de Primire de Urgențe din Cluj Napoca.

Plutonierul major Istrate este în vârstă de 39 de ani, promoție 1987, arma comunicații și informatică și îndeplinea funcția de șef de depozit.

Evenimentul este cercetat de o comisie de anchetă condusă de șeful de stat major al unității, fiind sesizate Inspectoratul Județean de Poliție Cluj și Parchetul Militar Cluj.

Persoană de contact: Locotenent-comandor Marian Ion Dobre, ofițerul de relații publice al unității, tel: 0723 556 136.Biroul de Presa al M.Ap.N.