Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 551


Instructori irakieni pregătiți de militarii români


O echipă condusă de locotenentul Marius Stăncescu, comandant de subunitate în cadrul Batalionului 20 Infanterie, în colaborare cu militari italieni, a încheiat, duminică, 11 decembrie, un curs de pregătire pentru 100 instructori militari irakieni.

Activitatea s-a desfășurat în perioada septembrie-decembrie a.c., în patru serii de pregătire a câte 25 de militari, într-o tabără de lângă localitatea An Nassiriyah.

Cursul s-a desfășurat în limba engleză, cu ajutorul interpreților irakieni și a fost structurat pe module teoretice și practice cu durata de căte cinci zile. Infanteriștii craioveni i-au învățat pe cursanți cum să utilizeze și să întrețină corect armamentul din dotare, cum să respecte măsurile de siguranță pe timpul folosirii armamentului. Instructorii irakieni au executat câte trei ședințe de tragere cu muniție reală.

„Prin modul în care s-au desfășurat lucrurile, cu folosirea acelorași metode și măsuri de siguranță pe care le aplicăm și noi în țară, trupele irakiene din regiunea An Nassiriyah au fost instruite de militarii români conform standardelor NATO”, a spus locotenentul Stăncescu la finalul activității.

Până la sfârșitul misiunii, „Scorpionii Negri” vor mai pregăti încă 50 de instructori care provin dintr-un batalion ce reprezintă singura forță irakiană operațională din provincia Dhi Qar, aflată în responsabilitatea militarilor români.Biroul de Presa al M.Ap.N.