Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 554


Militarii români participă la buna desfășurare a alegerilor în Irak


Militari români aflați în misiune în Irak participă, în aceste zile, alături de forțe ale Coaliției, la pregătirile pentru desfășurarea în bune condiții a alegerilor parlamentare din această țară.

În aria de responsabilitate a Batalionului 20 Infanterie militarii patrulează pe principalele căi de comunicații, inclusiv pe autostrada care traversează regiunea spre Bagdad. Subunități de reacție rapidă dotate cu transportoare blindate sunt pregătite pentru a interveni la cerere în sprijinul forțelor irakiene de securitate.

În provincia Babil, din centrul țării, o subunitate de intervenție constituită din 35 de geniști români realizează elemente de protecție a spațiilor de votare în care populația irakiană urmează să își exprime opțiunea electorală. Militari ai Detașamentului de Geniu sunt, de asemenea, pregătiți să intervină cu tehnica din dotare pentru reamenajarea căilor de comunicație din zonă în cazul producerii unor evenimente deosebite.

În colaborare cu autoritățile locale și cu armata irakiană, în perioada premergătoare alegerilor „Scorpionii Negri” au supravegheat constituirea dispozitivelor de protecție a secțiilor de votare din localitățile situate la est de An Nasiriyah. Compania românească de Poliție Militară a pus la dispoziție un pluton care va acționa, la cerere, în sprijinul unei unități de carabinieri italieni.
Biroul de Presa al M.Ap.N.