Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 557


MILITARII ROMÂNI ASIGURĂ CLIMATUL DE SECURITATE NECESAR DESFĂȘURĂRII SCRUTINULUI DIN IRAK


„Actualele alegeri parlamentare din Irak reprezintă un moment crucial în democratizarea lumii arabe, iar militarii români, alături de cei ai coaliției, sprijină eforturile irakiene de asigurare a climatului de securitate necesar desfășurării scrutinului”, a declarat astăzi ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu. În opinia acestuia, alegerile reprezintă „un adevărat test pentru armata, forțele de poliție și de ordine publică, la a căror pregătire am contribuit și noi”.

Deoarece responsabilitatea asigurării condițiilor de securitate la centrele de votare revine forțelor irakiene, cei 865 de militari români desfășurați în Irak vor participa, alături de militarii coaliței, la misiuni specifice menținerii ordinii pe timpul alegerilor.

„Așa cum am convenit în urmă cu câteva zile cu secretarul american al apărării, Donald Rumsfeld, în 2006 eforturile României se vor concentra spre creșterea contribuției la instruirea în Irak a armatei și forțelor de securitate irakiene, concomitent cu derularea programelor de pregatire inițiate în acest sens în România”, a mai adăugat ministrul Atanasiu.


Biroul de Presa al M.Ap.N.