Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent- colonel Ion Ciontea

 


Comunicat nr. 566


“SCORPIONII NEGRI” – VIZITAȚI DE NOUL COMANDANT AL DIVIZIEI


„Am auzit numai cuvinte frumoase despre munca pe care o faceți alături de partenerii din Coaliție. Vă felicit și vă doresc dumneavoastră și familiilor din țară pace, fericire și La mulți ani!”, sunt cuvintele rostite de noul comandant al Diviziei Multinaționale de Sud-Est (MNDSE), generalul-maior John Cooper, care i-a vizitat în tabăra Mittica, luni, 26 decembrie, pe militarii Batalionului 20 Infanterie.

Comandantul “scorpionilor negri”, locotenent-colonel Nicolae Ioan, l-a informat pe generalul Cooper, care îi succede în funcția de comandant al MNDSE generalului maior James Dutton, cu privire la capabilitățile batalionului românesc și misiunile executate de la introducerea în teatrul de operații. A fost evidențiat modul de cooperare cu autoritățile irakiene și cu populația locală și s-au purtat discuții despre evoluțiile din zona de responsabilitate a militarilor români, după desfășurarea, la jumătatea lunii decembrie, a alegerilor legislative în Irak.

Prezent la întâlnire, generalul de brigadă Roberto Ranucci, comandantul Brigăzii italiene “Ariete”, în subordinea căruia acționează Batalionul 20 Infanterie și Compania de Poliție Militară, a ținut să precizeze că între militarii români și cei italieni există o relație de colaborare cu totul specială, concretizată într-un mare număr de acțiuni de cooperare civili-militari (CIMIC) menite să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de viață ale irakienilor.

La finalul vizitei, oaspetelui britanic i-a fost prezentat un stand cu tehnică militară românească aflată în dotarea infanteriștilor craioveni, generalul britanic fiind impresionat de armamentul ușor de infanterie și de echipamentul de vedere pe timp de noapte.Biroul de Presa al M.Ap.N.