Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 9


De astăzi, “rechinii albi” și-au preluat misiunile în Afganistan


Marți, 17 ianuarie a.c., în baza militară din Kandahar, Afghanistan, s-a desfășurat un ceremonial prin care Batalionul 341 Infanterie „Rechinii Albi”, din Constanța, a preluat de la Batalionul 151 Infanterie „Lupii Negri” mandatul participării la operațiunea Enduring Freedom. Cu acest prilej, s-au semnat documentele privind transferul de autoritate asupra batalionului român de către șeful de stat major al Comandamentului 2 Operațional Întrunit, general de brigadă Nicolae Roman, și comandantul Brigăzii 173 Aeropurtată „Bayonett” (SUA), colonelul Kevin Owens.

Colonelul Kevin Owens le-a mulțumit “Lupilor negri” pentru modul exemplar cum și-au îndeplinit misiunile și, totodată, a evidențiat că are deplină încredere în profesionalismul, capacitatea și voința de acțiune ale „Rechinilor Albi”, pe care îi are în subordine începând de astăzi.

Conform informațiilor transmise de ofițerul de relații publice al Batalionului 341 Infanterie, locotenent Alice Moldovan, este unanim apreciată participarea armatei române la efortul internațional de asigurare a climatului de pace și sprijinire a națiunii afgane pentru consolidarea democrației.Biroul de Presa al M.Ap.N.