Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Adina Ene

 


Comunicat nr. 15


Polițiștii militari ai Companiei IRAK V- din nou acasă


Vineri, 27 ianuarie a.c., începând cu ora 11.00., la sediul Batalionului 265 Poliție Militară din București (Șoseaua Antiaeriană, nr. 6-8) se va desfășura ceremonialul prilejuit de sosirea din misiune a Companiei de Poliție Militară IRAK V.

Timp de șase luni, polițiștii militari, comandați de căpitanul Constantin Broșteanu, au participat la misiunea de stabilizare și reconstrucție a Irakului, sub controlul operațional al Regimentului italian MSU (Unitatea Multinațională Specializată). Comandantul acestei unități, colonelul Paulo Ortolani, aprecia acum câteva zile : „Când am fost numit comandant al unitãții multinaționale specializate am fost foarte mândru pentru cã am primit în subordine și o companie de poliție militarã din România, pentru cã soldații români sunt adevãrați profesioniști și au adus onoare țãrii lor. Compania din subordinea mea a devenit un simbol al prieteniei româno-italiene”.

Militarii români au îndeplinit aproximativ 400 de misiuni de escortă a convoaielor, de pază a taberei de dislocare„Mittica”, patrule pentru depistarea pozițiilor de unde insurgenții ar fi putut lansa atacuri, precum și misiuni de monitorizare a activității poliției locale din An Nassiriyah și de pregãtire a forțelor de securitate irakiene.


Compartimentul Relatii Publice
al S.M.F.T.