Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 36


Universitatea Națională de Apărare – centru de cercetare în domeniul securității și managementului crizelor


O delegație a Universității Naționale de Apărare „Carol I” participă, în zilele de 20 și 21 februarie a.c., la Conferința de Cercetare pe Probleme de Securitate, care se desfășoară la Viena.

Pe parcursul prezenței la activitate, membrii delegației române vor identifica posibilități de extindere a proiectelor proprii de cercetare, aflate în desfășurare în cadrul Programului Național de Cercetare în domeniul securității.

În sesiunea finală a conferinței aceștia vor prezenta două proiecte de cercetare, unul referitor la dezvoltarea competențelor de difuzare de informații digitale în sistem e-learning pentru managementul crizelor, iar celălalt privind crearea unui centru de excelență pentru studii de securitate în zona Balcanilor și spațiului Mării Negre.

Conducerea Universității Naționale de Apărare „Carol I" este preocupată de perspectiva ca această instituție să devină un puternic centru de cercetare în domeniul securității și managementului crizelor, pregătit pentru a lansa proiecte bugetare prin fonduri europene.Biroul de Presa al M.Ap.N.