Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 50


Precizări de la Ministerul Apărării Naționale față de declarațiile vicepreședintelui PD, Cezar Preda


Referitor la declarațiile vicepreședintelui PD, Cezar Preda, făcute ieri, 24 februarie a.c., la Buzău, Biroul de Presă al M.Ap.N. este împuternicit să facă următoarele precizări:

Ministrul Apărării Naționale așteaptă scuze publice din partea vicepreședintelui PD, Cezar Preda. Depășind limitele bunului simt, domnul Cezar Preda a folosit, în declarațiile sale politice, expresii degradante și înjositoare, acuzându-l în mod nejustificat pe Teodor Atanasiu că nu ia măsuri în cazul scurgerilor de informații de la M.Ap.N.

Îi reamintim domnului Cezar Preda că ministrul Teodor Atanasiu a dispus efectuarea unei anchete interne în M.Ap.N., anchetă ce urmărește stabilirea responsabilităților celor care, prin atribuțiile de serviciu, erau obligați să asigure protecția informațiilor militare. Vinovații din cadrul M.Ap.N. vor suporta rigorile legii și regulamentelor militare, indiferent de nume, grad sau funcție. Ministrul Apărării Naționale a anunțat că, la finalizarea anchetei interne, va face publice rezultatele acesteia.

În același timp, apreciem că domnul Cezar Preda ar trebui să cunoască legile țării noastre, în conformitate cu care M.Ap.N. nu este abilitat să desfășoare anchete penale, să efectueze rețineri sau arestări, și nici nu poate influența în vreun fel modul în care este instrumentat acest caz de către celelalte instituții de stat.

Este regretabil faptul că domnul Cezar Preda a preferat, folosind o manieră de exprimare necorespunzătoare statutului său de persoană publică, să transforme o problemă legată de siguranța națională, cu privire la care ministrul Atanasiu și-a prezentat deja punctul de vedere, într-un subiect de dispută politică și personală.
Biroul de Presa al M.Ap.N.