Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 51


Ministrul apărării naționale în vizită oficială la Praga


Evoluțiile privind Politica Europeană de Securitate și Apărare, transformarea NATO, mediul de securitate în Balcanii de Vest și în zona extinsă a Mării Negre sunt principalele teme care vor fi dezbătute pe parcursul vizitei pe care ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, o va efectua în Republica Cehă, în perioada 28 februarie - 2 martie a.c., la invitația omologului său, Karel Kûhnl.

Pe parcursul convorbirilor oficiale vor fi abordate, de asemenea, aspecte referitoare la colaborarea militară bilaterală și participarea celor două țări la operațiunile de stabilizare și consolidare a autorității politice în Irak și Afganistan.

Agenda vizitei cuprinde și întâlniri cu înalte oficialități din Senat și Camera Deputaților, din Ministerul de Externe, precum și cu guvernatorul regiunii Moravia de Sud.

Ministrul Atanasiu va înmâna, în cadrul unui ceremonial organizat la sediul Consiliului Regional al Moraviei de Sud, decorațiile conferite de Președintele României, Traian Băsescu, unor oficiali din administrația locală din Brno, ca recunoaștere a contribuției acestora la ridicarea Memorialului dedicat cinstirii soldaților români care s-au jertfit pentru eliberarea fostei Cehoslovacii în cel de-al doilea război mondial.

Delegația română, condusă de Teodor Atanasiu, va depune o coroană de flori la Monumentul Ostașilor Români din Cimitirul central al orașului Brno.Biroul de Presa al M.Ap.N.