Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 57


Ajutoare pentru comunitățile locale din Irak


Militarii Batalionului 280 Infanterie au distribuit, ieri, 28 februarie a.c., în două localități din zona lor de responsabilitate, ajutoare constând în aproximativ 500 de piese de mobilier școlar – birouri și scaune – și 250 de ghiozdane, conținând fiecare rechizitele necesare unui elev pe parcursul unui semestru.

Acțiunea de oferire de materiale face parte dintr-un program mai amplu al Coaliției Internaționale, care își propune îmbunătățirea sistemului educațional irakian și întărirea relațiilor cu comunitățile locale în provincia Dhi Qar. Este, de altfel, cea de-a doua misiune de acest gen a militarilor focșăneni în ultima săptămână.

„În numele meu și al locuitorilor din Sliq Ash Zhuyukh și din Al Ukaikah, vreau să mulțumesc forțelor armate române pentru că au sprijinit întotdeauna populația locală prin numeroase proiecte umanitare. În această dimineață, am văzut militarii români distribuind materiale în școli și le sunt recunoscător pentru acest lucru, iar pe elevi i-ați văzut și dumneavoastră cât de fericiți au fost. Cred că ați reușit să mișcați ceva în sufletul lor, le-ați adus un zâmbet pe buze”, a spus, la finalizarea acțiunii, Haithen Azeez, șeful districtului Sliq Ash Zhuyukh, și, totodată, primar al localității Al Ukaikah.Biroul de Presa al M.Ap.N.