Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 54


Sprijin oferit de militarii români populației irakiene afectate de inundații


Ploile abundente căzute în ultima vreme și revărsarea fluviului Eufrat în provincia irakiană Dhi Qar, zona de responsabilitate a Batalionului 280 Infanterie, le-au prilejuit militarilor vrânceni realizarea unor contacte mai intense cu membrii comunității locale, cărora le-au distribuit apă potabilă din rezervele proprii.

Infanteriștii români au finalizat până acum, în cadrul acțiunilor de reconstrucție a Irakului, proiecte de cooperare civili-militari (CIMIC) în valoare totală de aproximativ 200.000 de dolari S.U.A. și sunt angajați în desfășurarea altor 12 proiecte estimate la peste un milion de dolari. De asemenea, militarii Batalionului 280 Infanterie au distribuit populației ajutoare cu o valoare totală de aproximativ 50.000 de dolari, bani ce provin din fondurile Coaliției. Întâlnirile cu liderii locali, care au avut loc în această perioadă atât în cadrul consiliilor locale, cât și în tabăra militarilor români, au avut menirea de a contribui la consolidarea climatului de securitate în zonă.

În prima lună de activitate în Irak, militarii români au îndeplinit aproape 200 de misiuni, care au constat în patrulări, acțiuni CIMIC și de instruire a armatei irakiene, paza campului Mittica și a principalelor rute ce traversează provincia.

Biroul de Presa al M.Ap.N.