Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 68


Ministrul israelian al Apărării în vizită la București


Ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, și omologul său israelian, Shaul Mofaz, care va efectua joi, 9 martie a.c., o vizită la București, vor semna „Acordul între Ministerul Apărării Naționale al României și Ministerul Apărării al Statului Israel privind cooperarea militară”.

Pe agenda convorbirilor dintre cei doi oficiali se află subiecte referitoare la situația de securitate din Orientul Mijlociu, procesul de reformă a forțelor armate ale celor două țări, participarea la operațiuni de sprijin al păcii și de combatere a terorismului, precum și cooperarea militară bilaterală. De asemenea, se va discuta și despre Dialogul Mediteraneean și Inițiativa de Cooperare de la Istanbul.

Jurnaliștii care doresc să participe la ceremonia de semnare a acordului, care va fi urmată de declarații de presă ale miniștrilor Teodor Atanasiu și Shaul Mofaz, vor fi așteptați joi, 9 martie a.c., între orele 09.45 și 10.10, la Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott).Biroul de Presa al M.Ap.N.