Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt.Florin Popoacă

 


Comunicat nr. 72


Fregată britanică în vizită la Forțele Navale Române


Fregata Marinei Regale Britanice „St. Albans”, care va sosi vineri, 10 martie a.c., în portul militar Constanța pentru o vizită informală de cinci zile, va efectua un exercițiu comun împreună cu fregatele „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”, ale Forțelor Navale Române.

Exercițiul, care se va desfășura miercuri, 15 martie a.c., va include proceduri și operațiuni tactice, inclusiv manevre de zbor cu un elicopter Lynx ambarcat la bordul fregatei britanice.

Pe timpul staționării fregatei „St. Albans” în port sunt planificate ședințe practice și demonstrații de folosire a echipamentelor de la bordul acesteia. De asemenea, comandantul navei, căpitan-comandorul Steve Dainton, va fi primit de reprezentanți ai Comandamentului Operațional Naval și ai autorităților publice din Constanța. În programul membrilor echipajului sunt incluse vizite culturale și activități sportive.

Jurnaliștii care doresc să fie prezenți la sosirea navei la Constanța vor fi așteptați la intrarea în dana pasagere a portului, vineri, 10 martie, la ora 9.30, de către ofițerul de relații publice al Comandamentului Operațional Naval, locotenent-comandorul Marian Gavrilă, tel: 0723.931.631.
De asemenea, marți, 14 martie, începând cu ora 15.45, va fi organizat, pentru jurnaliști, un tur al fregatei britanice, care va fi urmat de o conferință de presă.

Pentru mai multe informații legate de fregata „St. Albans” poate fi accesată pagina din Internet a Marinei Regale Britanice la http://www.royalnavy.mod.uk/server/show/nav.1288.
Statul Major al Fortelor Navale