Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Marin

 


Comunicat nr. 77


Cursuri NATO la Universitatea Națională de Apărare „Carol I"


O delegație a Universității Naționale de Apărare „Carol I" a efectuat în perioada 6-7 martie a.c. o vizită la Colegiul NATO de Apărare de la Roma, la invitația comandantului acestei instituții, general-locotenent Marc Vankeirsbilck.

Cu acest prilej, a fost semnat un memorandum de cooperare între cele două instituții în domeniul gestionării în comun a unor activități didactice - cursuri în format digital, distribuite la distanță; Universitatea Naționale de Apărare „Carol I" devenind astfel prima instituție de învățământ militar superior din Sud - Estul Europei, care desfășoară activități didactice cu evaluare și certificare NATO, în comun cu instituțiile de învățământ ale Alianței Nord - Atlantice.

Departamentului pentru Învățământ Distribuit Avansat la Distanță, unitate funcțională a Universității Naționale de Apărare „Carol I", i s-a conferit dreptul de a administra cursurile „Introduction to NATO” și „ESOP - European Security Defense Policy". Aceste forme de pregătire, destinate cu precădere ofițerilor, se adresează, în egală măsură, personalului cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale din țările membre NATO.

Tuturor celor interesați, pe adresa de Internet http://adl.unap.ro., li se asigură accesul la cursurile on-line difuzate de Consorțiul Parteneriatului pentru Pace al Academiilor Militare, al cărui membru este si Universitatea Națională de Apărare „Carol I", iar, de la 15 aprilie 2006, la Cursul „Introduction to NATO”, ai cărui absolvenți vor deveni beneficiarii unor documente recunoscute de către toate statele membre NATO.Biroul de Presa al M.Ap.N.