Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Marin

 


Comunicat nr. 77


Cursuri NATO la Universitatea Naional de Aprare „Carol I"


O delegaie a Universitii Naionale de Aprare „Carol I" a efectuat n perioada 6-7 martie a.c. o vizit la Colegiul NATO de Aprare de la Roma, la invitaia comandantului acestei instituii, general-locotenent Marc Vankeirsbilck.

Cu acest prilej, a fost semnat un memorandum de cooperare ntre cele dou instituii n domeniul gestionrii n comun a unor activiti didactice - cursuri n format digital, distribuite la distan; Universitatea Naionale de Aprare „Carol I" devenind astfel prima instituie de nvmnt militar superior din Sud - Estul Europei, care desfoar activiti didactice cu evaluare i certificare NATO, n comun cu instituiile de nvmnt ale Alianei Nord - Atlantice.

Departamentului pentru nvmnt Distribuit Avansat la Distan, unitate funcional a Universitii Naionale de Aprare „Carol I", i s-a conferit dreptul de a administra cursurile „Introduction to NATO” i „ESOP - European Security Defense Policy". Aceste forme de pregtire, destinate cu precdere ofierilor, se adreseaz, n egal msur, personalului cu atribuii n domeniul aprrii i securitii naionale din rile membre NATO.

Tuturor celor interesai, pe adresa de Internet http://adl.unap.ro., li se asigur accesul la cursurile on-line difuzate de Consoriul Parteneriatului pentru Pace al Academiilor Militare, al crui membru este si Universitatea Naional de Aprare „Carol I", iar, de la 15 aprilie 2006, la Cursul „Introduction to NATO”, ai crui absolveni vor deveni beneficiarii unor documente recunoscute de ctre toate statele membre NATO.Biroul de Presa al M.Ap.N.