Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Ion Ciontea

 


Comunicat nr. 79


Concurs naional de selecie pentru cea de a treia ediie a “Taberei de var pentru cercetai”


Ministerul Aprrii Naionale, prin Direcia Relaii Publice, lanseaz pe pagina proprie de Internet www.mapn.ro/tabara concursul naional de selecie a elevilor de liceu din clasele IX-XI pentru participarea la a treia ediie a “Taberei de var pentru cercetai”, care se va desfura n perioada 19-27 august 2006 la Academia Forelor Aeriene “Henri Coand” din Braov.

Activitatea este organizat de Ministerul Aprrii Naionale n parteneriat cu Autoritatea Naional pentru Tineret, Casa NATO i Asociaia Euroatlantic “Manfred Worner”.

Desfurat sub deviza “Fii cel mai bun! Fii la nlime!”, tabra are ca obiective dezvoltarea i valorificarea calitilor fizice i morale ale tinerilor participani, a spiritului de competiie i de echip.

Concursul de selecie se desfoar on-line i cuprinde dou etape pentru testarea cunotinelor elevilor despre Armata Romniei i NATO. n prima etap (10 martie – 30 aprilie 2006), echipe constituite din cte doi liceeni vor completa un formular de nregistrare i vor rspunde la 15 ntrebri tip gril. Echipele care au rspuns corect la cel puin zece ntrebri se calific pentru a doua etap (1 mai – 4 iunie 2006), pe parcursul creia se vor da rspunsuri la un nou set de ntrebri.

n perioada 5 - 12 iunie a.c., juriul concursului va evalua rspunsurile trimise prin e-mail, primele 21 dintre echipele nscrise urmnd s participe la tabra de pregtire.

Programul taberei cuprinde activiti aplicativ–militare, ntreceri sportive, vizite la obiective militare i turistice din zon.

Detalii cu privire la aciune pot fi obinute de pe pagina web www.mapn.ro/tabara, precum i de la locotenent-colonel Liviu Dragoman, telefon: 021 410 4040 – int. 1011 608, telefon mobil 0723 243666 i cpitan Florea Carol, telefon mobil 0723 018122.Biroul de Presa al M.Ap.N.