Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Ion Ciontea

 


Comunicat nr. 79


Concurs național de selecție pentru cea de a treia ediție a “Taberei de vară pentru cercetași”


Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția Relații Publice, lansează pe pagina proprie de Internet www.mapn.ro/tabara concursul național de selecție a elevilor de liceu din clasele IX-XI pentru participarea la a treia ediție a “Taberei de vară pentru cercetași”, care se va desfășura în perioada 19-27 august 2006 la Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă” din Brașov.

Activitatea este organizată de Ministerul Apărării Naționale în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Tineret, Casa NATO și Asociația Euroatlantică “Manfred Worner”.

Desfășurată sub deviza “Fii cel mai bun! Fii la înălțime!”, tabăra are ca obiective dezvoltarea și valorificarea calităților fizice și morale ale tinerilor participanți, a spiritului de competiție și de echipă.

Concursul de selecție se desfășoară on-line și cuprinde două etape pentru testarea cunoștințelor elevilor despre Armata României și NATO. În prima etapă (10 martie – 30 aprilie 2006), echipe constituite din câte doi liceeni vor completa un formular de înregistrare și vor răspunde la 15 întrebări tip grilă. Echipele care au răspuns corect la cel puțin zece întrebări se califică pentru a doua etapă (1 mai – 4 iunie 2006), pe parcursul căreia se vor da răspunsuri la un nou set de întrebări.

În perioada 5 - 12 iunie a.c., juriul concursului va evalua răspunsurile trimise prin e-mail, primele 21 dintre echipele înscrise urmând să participe la tabăra de pregătire.

Programul taberei cuprinde activități aplicativ–militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare și turistice din zonă.

Detalii cu privire la acțiune pot fi obținute de pe pagina web www.mapn.ro/tabara, precum și de la locotenent-colonel Liviu Dragoman, telefon: 021 410 4040 – int. 1011 608, telefon mobil 0723 243666 și căpitan Florea Carol, telefon mobil 0723 018122.Biroul de Presa al M.Ap.N.