Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 92


Asisteni medicali romni medaliai n Irak


Cinci asisteni medicali romni au primit, ca recunoatere a profesionalismului i dedicaiei cu care i ndeplinesc misiunea din Irak, medalia „The Army Commendation Medal”.
Distincia le-a fost conferit plutonierilor Ctlina Scoicaru, Daniela Breazu, Sergiu Chivu, Sanda Huanu i Rzvan Gherghina de ctre comandantul Spitalului de Campanie 344 al Forelor Terestre ale SUA, colonelul William Martin. Romnia, alturi de Statele Unite ale Americii, este singura ar din Coaliie care contribuie cu personal medical de specialitate la activitatea din cele dou spitale.

La ceremonie au fost prezeni ambasadorul Romniei n Irak, Mihai Stuparu, i comandanii detaamentelor medicale romne de la spitalele din Abu Ghraib i Camp Bucca, locotenent-colonelul Paul Codre, respectiv maiorul Marius Iulian Pop.

La spitalul Abu Ghraib, specializat n acordarea asistenei medicale de urgen, acioneaz o echip format din trei medici i opt asisteni romni, care i desfoar activitatea n secia de terapie intensiv, n laborator, la serviciul de stomatologie i la farmacie. Echipa de la spitalul din Camp Bucca, compus din doi medici i apte asisteni romni, particip la asigurarea asistenei medicale pentru pacienii irakieni. n afara activitii specifice din acest spital, personalul medical romn desfoar o intens munc de medicin primar, cu caracter profilactic (imunizri, controale medicale pentru evaluarea strii de sntate).Biroul de Presa al M.Ap.N.