Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Col Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 101


Militarii răniți în Afganistan au fost transferați la un spital din Germania


Ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, a dispus sporirea măsurilor de securitate în toate teatrele de operații, unde militarii români își desfășoară activitatea, alături de forțele Coaliției, și a ordonat să fie întreprinse toate demersurile ca cei doi militari răniți ieri în Afganistan să beneficieze de un tratament medical înalt calificat.

Maiorul Cătălin Ticulescu și plutonierul major Florin Bolovan, din Batalionul 341 Infanterie „Rechinii Albi”, au fost transportați, în această dimineață, cu o aeronavă a coaliției multinaționale, la spitalul militar american din localitatea germană Landsthul, unde urmează să li se acorde asistență medicală specializată.

Vineri, 31 martie, în jurul orei 8.30 (ora României), un transportor amfibiu blindat românesc a fost avariat de un dispozitiv exploziv, pe timpul executării unei misiuni de patrulare la aproximativ 30 de kilometri sud-est de baza din Kandahar. Maiorul Ticulescu a suferit o fractură de calcaneu drept, iar plutonierul major Bolovan tasarea a patru vertebre lombare, fără afectarea funcțiunilor neurologice.Biroul de Presa al M.Ap.N.