Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Căpitan Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 103


Șeful Statului Major General- în vizită oficială la Mons, Belgia


În perioada 2 - 4 aprilie a.c., o delegație condusă de general dr. Eugen Bădălan, șeful Statului Major General, efectuează o vizită oficială la Comandamentul Suprem Aliat pentru Europa (SHAPE) de la Mons, Belgia.

Pe agenda discuțiilor și întâlnirilor oficiale pe care șeful S.M.G. le va avea cu generalul James Jones, comandantul SHAPE, și cu alți oficiali militari din cadrul NATO, se află rolul Alianței Nord-Atlantice în asigurarea securității și stabilității regionale și continentale, implicațiile extinderii NATO și UE asupra securității României și situația de securitate din Balcani și regiunea Mării Negre.

Generalul Bădălan va prezenta, de asemenea, detalii privitoare la implementarea Strategiei de transformare a Armatei României și va face o informare despre participarea militarilor români la operațiile internaționale.

Se vor discuta, în același timp, și aspecte legate de programul Parteneriatului pentru Pace (PfP) și implicarea armatelor țărilor membre ale PfP în procesul de transformare al NATO.Compartimentul de relații publice al Statului Major General