Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 139


MILITARII CONTINUĂ INTERVENȚIILE ÎN ZONELE AFECTATE DE INUNDAȚII

În zilele de 24 și 25 aprilie a.c., Ministerul Apărării Naționale a intervenit cu forțe și mijloace, la solicitarea autorităților centrale și locale, în 13 localități din zonele afectate de revărsarea Dunării.

Astfel, 570 de militari/schimb, având la dispoziție 75 de mijloace tehnice, au îndeplinit 25 de misiuni la Rast, Negoi, Bistreț, Ostroveni, Cârna, Plosca, Goicea, Măceșu de Jos, Dăbuleni și Bechet, județul Dolj, Frecăței, Țăcău și Noianu-Vărsătura, din județul Brăila și Spanțov, județul Călărași. S-a continuat constituirea de tabere militare destinate adăpostirii și hrănirii sinistraților, concomitent cu îndeplinirea unor misiuni de evacuare a populației, consolidare a digurilor și transport de materiale de primă necesitate.

În prezent, în localitățile doljene sunt puse la dispoziția populației afectate de inundații 170 de corturi, 550 de saltele, două autospeciale destinate îmbăierii, 9 bucătării rulante, cisterne cu apă și remorci frigorifice. La Spanțov, militarii au instalat, ieri, 37 de corturi pentru adăpostirea populației și continuă acțiunile de consolidare a digurilor de apărare.

Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General