Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Constantin Spnu

 


Comunicat nr. 139


MILITARII CONTINU INTERVENIILE N ZONELE AFECTATE DE INUNDAII

n zilele de 24 i 25 aprilie a.c., Ministerul Aprrii Naionale a intervenit cu fore i mijloace, la solicitarea autoritilor centrale i locale, n 13 localiti din zonele afectate de revrsarea Dunrii.

Astfel, 570 de militari/schimb, avnd la dispoziie 75 de mijloace tehnice, au ndeplinit 25 de misiuni la Rast, Negoi, Bistre, Ostroveni, Crna, Plosca, Goicea, Mceu de Jos, Dbuleni i Bechet, judeul Dolj, Frecei, cu i Noianu-Vrstura, din judeul Brila i Spanov, judeul Clrai. S-a continuat constituirea de tabere militare destinate adpostirii i hrnirii sinistrailor, concomitent cu ndeplinirea unor misiuni de evacuare a populaiei, consolidare a digurilor i transport de materiale de prim necesitate.

n prezent, n localitile doljene sunt puse la dispoziia populaiei afectate de inundaii 170 de corturi, 550 de saltele, dou autospeciale destinate mbierii, 9 buctrii rulante, cisterne cu ap i remorci frigorifice. La Spanov, militarii au instalat, ieri, 37 de corturi pentru adpostirea populaiei i continu aciunile de consolidare a digurilor de aprare.

Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General