Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 161


Acțiuni ale armatei pentru ajutorarea persoanelor afectate de inundațiiMinisterul Apărării Naționale pune la dispoziție, la solicitarea administrației locale, corturi și cazarmamentul aferent pentru cazarea a 130 de persoane evacuate ca urmare a alunecărilor de teren care au avut loc în noaptea de 4/5 mai în comuna Roșia de Amaradia, din județul Gorj.

Totodată, aproximativ 600 de militari din Ministerul Apărării Naționale acționează astăzi, cu 80 de mijloace tehnice din dotare, în localități afectate de inundații din județele Dolj, Olt, Călărași, Ialomița și Brăila pentru evacuarea de persoane și bunuri materiale, supravegherea și consolidarea digurilor de protecție, asigurarea funcționării a opt tabere pentru sinistrați în care sunt cazate 1.600 de persoane.

Alte misiuni ce revin militarilor sunt transportul și păstrarea alimentelor, aprovizionarea cu apă potabilă, asigurarea îmbăierii sinistraților și prepararea și distribuirea de hrană caldă pentru aproximativ 5.500 de persoane.

Imagini cu privire la acțiunile desfășurate de militarii din M.Ap.N. în localitățile Rast, Nedeia și Măceșu de Sus, județul Dolj, pot fi accesate pe www.mapn.ro.Biroul de Presa al M.Ap.N.