Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 161


Aciuni ale armatei pentru ajutorarea persoanelor afectate de inundaiiMinisterul Aprrii Naionale pune la dispoziie, la solicitarea administraiei locale, corturi i cazarmamentul aferent pentru cazarea a 130 de persoane evacuate ca urmare a alunecrilor de teren care au avut loc n noaptea de 4/5 mai n comuna Roia de Amaradia, din judeul Gorj.

Totodat, aproximativ 600 de militari din Ministerul Aprrii Naionale acioneaz astzi, cu 80 de mijloace tehnice din dotare, n localiti afectate de inundaii din judeele Dolj, Olt, Clrai, Ialomia i Brila pentru evacuarea de persoane i bunuri materiale, supravegherea i consolidarea digurilor de protecie, asigurarea funcionrii a opt tabere pentru sinistrai n care sunt cazate 1.600 de persoane.

Alte misiuni ce revin militarilor sunt transportul i pstrarea alimentelor, aprovizionarea cu ap potabil, asigurarea mbierii sinistrailor i prepararea i distribuirea de hran cald pentru aproximativ 5.500 de persoane.

Imagini cu privire la aciunile desfurate de militarii din M.Ap.N. n localitile Rast, Nedeia i Mceu de Sus, judeul Dolj, pot fi accesate pe www.mapn.ro.Biroul de Presa al M.Ap.N.