Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 177


Expoziție dedicată semicentenarului Revoluției din Ungaria la Muzeul Militar Național


Muzeul Militar Național va găzdui, începând de joi, 18 mai a.c., ora 17.00, o expoziție dedicată celei de-a 50-a aniversări a Revoluției din Ungaria (1956), eveniment semnificativ în istoria Războiului Rece, care a reconfigurat raporturile diplomatico-militare și economice în cadrul alianței fostelor țări socialiste.

Expoziția este organizată de Muzeul Militar de Istorie din Budapesta și este prilejuită de aniversarea, la 21 mai, a Zilei Armatei Ungariei.

Relațiile militare actuale dintre România și Ungaria se dezvoltă constant, pe multiple planuri, inclusiv în domeniul cultural, colaborarea dintre muzeele militare din București și Budapesta devenind deja tradițională. În fiecare an, la reciprocitate, cu ocazia aniversării zilelor armatelor naționale, cele două instituții de cultură organizează expoziții cu tematică militară, evenimente care s-au bucurat de aprecieri din partea specialiștilor și publicului.

Jurnaliștii interesați să participe la vernisajul expoziției sunt invitați la Muzeul Militar Național, din București, str. Mircea Vulcănescu, nr. 125-127, Sector 1. Informații suplimentare pot fi obținute de la căpitanul Liviu Chiorean, sau de la Olimpia Măchiță, la telefon 319 5904, interior 107, fax 319 5903.Biroul de Presa al M.Ap.N.